Прелестната Кириленко спечели "битката на секссимволите"



18-01-2010 05:42 | Станко Димов

Мария Шарапова си стегна багажа още след първия кръг в Мелбърн. Това безспорно е новината на първия ден от Откритото първенство на Австралия. В най-красивия, поне като визия на състезателките двубой, Шарапова бе изхвърлена от сънародничката си Мария Кириленко. В отделните части тя надделя след 7:6 (4), 3:6, 6:3 в битка, продължила над 3 часа.

Бившата номер 1 Шарапова бе мудна, сервисът й се получаваше от време на време и като цяло показа, че още е далеч от най-добрите си възможности. В същото време Кириленко игра много умно, използвайки максимално качествата си - отлична защита и много добро движение по корта. 59-ата в света рускиня направи доста по-малко непредизвикани грешки и умело успяваше да варира с играта си, дори появявайки се често на мрежата.

В първия сет всичко започна според очакванията. Шарапова опита да "сплаши" Кириленко и пласира куп мощни завършващи удари. Тя поведе с 4:2 и вече мислеше кое е следващото парти, на което ще промотира някой от многото си спонсори. Кириленко обаче се вдигна и не само изравни, ами докара нещата до тайбрек. В него тя показа стабилна игра, дръпна с 6:4 точки и след това затвори без проблеми сета - 7:6.

Вторият сет сякаш бе спечелен от Шарапова с повече воля и опит, отколкото с умения. След много дълги и мъчителни геймове, тя дръпна с 4:1 и затвори с 6:3.

Кириленко обаче вярваше в себе си. Тя не трепна и в началото на третия сет показа, че няма да остави Шарапова да премине във втори кръг. Тя проби Маша, взе си геймовете и поведе с 3:0. И тук всичко на практика свърши. Кириленко показа блестяща игра при свой сервис и хвърли в смут "Найк", които наскоро изръсиха 70 милиона в сметката на Шарапова, за да им стане рекламно лице. При дългите разигравания пък гаджето на Игор Андреев си правеше каквото поиска с бившата номер 1, която тромаво едвам се поклащаше. Мария сервираше при 5:3 за мача, но се огъна, Шарапова проби и сякаш пое нещата под контрол. Да, ама не. Нов пробив за Кириленко и победа след 6:4 в третия сет.

Това бе едва втората загуба на Шарапова в първи мач на турнир от Големия Шлем. Първият път също бе в Австралия, но през 2003 г. при дебютното й участие.

В следващия кръг Кириленко ще се изправи срещу швейцарката Ивон Мойсбургер.

"Жребият ми беше много труден. Неприятно се изненадах, че ще играя с нея. Бях сигурна обаче, че ще играя добре, тъй като съм в добра форма. Играли сме много пъти заедно и се познаваме отдавна. Исках да изиграя целия мач на силно ниво, не само първия сет и се радвам, че успях", коментира доволната Кириленко.

 

 

Мария Шарапова Русия     64 6 4
 
Мария Кириленко Русия   ПОБЕДИТЕЛ  77 3 6

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини