Ноле: Шапки долу за най-добрия



14-09-2010 20:50 | Николай Драгиев

Новак Джокович прие повече от мъжки поражението срещу Рафаел Надал във финала на US Open. Той призна испанеца като категорично по-добър.

"Това е един от тези мачове, когато опонентът ти играе по-добре и ти трябва да го признаеш и да кажеш, "по-добър си". Това е. Не мисля, че играх лошо, даже напротив," коментира Ноле.

"Не мога да не кажа, че съм разочарован, но няма да се оплаквам. Исках трофея, но това беше максимумът ми."

Сърбинът достигна минимум на четвъртфинал на всички турнири от Големия Шлем през годината. На US Open пък вече има поне полуфинал в четири сезона по ред.

За него няма почивка - в петък трябва да бъде в Белградска Арена, където Сърбия посреща Чехия за Купа Дейвис.

"Рафа има възможностите да стане най-добрият в историята. Мисля че играе най-добрия тенис на твърди кортове, който съм виждал от него. Драстично е подобрил сервиса си - като скорост, прецизност и разбира се от основната линия е по-добър отвсякога."

"Той е завършен играч. Колкото до мен, то аз трябва да дам абсолютния си максимум, за да го победя. Мисля че го сторих, но само в определени моменти - вече в третия и четвъртия сет изгубих своя фокус в някаква степен. Понижих нивото в моите сервис-геймове. Той се възползва и не ми даде шанс да обърна," допълни Ноле.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини