Бойко засенчи и Бекер



30-08-2010 03:07 | Николай Драгиев

И легендарният Борис Бекер не успя да засенчи "премиера-слънце" Бойко Борисов. След финала на Zagorka Tennis Cup двамата Б.Б. се срещнаха на корта, но противно на очакванията Борисов бе този, който се радваше на повече интерес от публиката.

 

Дали заради студеното време, дали заради загубата на Бойко публиката на ТК "Левски" реши да се изниже от арената, без да дочака края на участието на Бекер. Германецът, който има травма в петата, също не мислеше да се застоява и помоли за по-кратък мач срещу шампионите от ПРО-АМ надпреварата Тихомир Грозданов и Венцислав Иванов.

 

Сякаш всички изгубиха желание да останат на корта без своя любимец Борисов, който пък безкрайно ядосан от поражението, се скри в съблекалните.

 

Самият Борисов демонстрира някои добри изпълнения на мрежата, които бяха достатъчни за шоуто. Премиерът разбира се не бе в оптимална форма и затрудненото му движение по корта, лимитираше възможностите му да се изяви на по-високо ниво.

 

Така въпреки че падна с 4:6 от Бекер и Маги Малеева, Бойко пак бе най-интересен за зрителите.

 

Както обикновено Бойко се бе подготвил и не пропусна да отбележи какво е свършил за тениса в България. "Сега е моментът да кажа, че с министър Свилен Нейков решихме да дадем кортовете “Академик” на тенис федерация за национална база. Освен това тя ще получи 1 млн. лева от държавата, за да ги стегнат и да приемем голям турнир догодина. От БФТ увериха, че можем да вземем и европейски пари за тях," не пропусна да отчете народният любимец.

 

Снимка: Виктор Трифонов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини