В страхотно шоу Борис Бекер надви Бойко Борисов



29-08-2010 21:34 | Николай Драгиев

В страхотно шоу се превърна финалът на Zagorka Tennis Cup. Главните действащи лица бяха съименици по инициали - Бойко Борисов и Борис Бекер.

 

Премиерът на България и световната легенда в тениса зарадваха препълнения централен корт на ТК "Левски" в Борисовата градина. Бекер, подкрепян от Маги Малеева и Борисов с партньор Илия Кушев изиграха демонстративен мач, който в крайна сметка бе спечелен от бившите професионалисти с 6:4.

 

Преди срещата Борисов обяви, че дава кортовете на "Академика" в Борисовата градина на БФТ, която да ги стопанисва. Освен това Бойко обеща още 1 млн. лева, с които те да бъдат стегнати и да приемат сериозен турнир от европейска величина.

 

Двубоят започна отлично за дуета Кушев/Борисов, който тръгнаха много мощно и поведоха с 3:0. Особено добри изяви имаше бившият национал за Купа "Дейвис" и достигал до 285-о място в света Кушев.

 

Решителен за мача се оказа следващият четвърти гейм. В него Борисов и Кушев пропуснаха на няколко пъти да пробият сервиса на Маги Малеева за 4:0. Най-малката от сестрите Малееви успя да запази подаването си и оттам се разигра по страхотен начин.

 

Главно благодарение на нейните изяви и нахъсанаха игра, нейният тим обърна до 5:3.

 

В същото време Борис Бекер изглеждаше ленив, бавен и не особено ентусиазиран и оставяше тежестта на Маги.

 

Премиерът Борисов пък бе крайно мотивиран за победа и играеше на живот и смърт всяка точка. Той командваше неговия добър приятел Кушев като му даваше наставления през цялото време. Освен това Борисов подхвърляше и шеги на корта, които искрено забавляваха публиката. Всяко добро отиграване на Бойко пък бе приемано с бурни аплодисменти.

 

В крайна сметка бившите звезди на световния тенис се наложиха с 6:4. Бесен на поражението Бойко Борисов напусна бързо-бързо корта с наведена глава.

 

За 4 гейма със звездите на корта излязоха и победителите от Zagorka Tennis Cup Тихомир Грозданов и Венцислав Иванов.

 

Макар и за кратко на корта двата отбора направиха доста запомнящи се разигравания на мрежата, а в края актьорски талант показа и Борис Бекер, който опитваше да забавлява присъстващите.

 

Така днешният ден, който стартира с успеха на Григор Димитров в Женева, завърши като истински празник за тениса в България, при това огрят от звездата на Борис Бекер.

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

 

Снимки: Виктор Трифонов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини