Надал се измъкна трудно срещу спаринг партньора на Федерер



13-08-2010 23:44 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за полуфиналите на "Роджърс Къп" в Торонто след доста труден успех над Филип Колшрайбер. В отделните части Рафа измъкна мача след 3:6, 6:3, 6:4 за 2 часа игра.

 

Двубоят бе изключително равностоен, а Колшрайбер, който се готви през лятото в компанията на Роджър Федерер, показа много умна и тактически зряла игра, която можеше да му донесе дори и победата. Германецът обаче се пречупи в края на третия сет и колебанието му бе наказано от испанеца.

 

Колшрайбер изигра перфектен първи сет. Той проби още в началото, дръпна с 3:0 и нито за момент не даде шанс на Рафа да се върне. Германецът допусна едва 5 непредизвикани грешки срещу цели 10 за Надал. Така за 34 минути 35-ият в света затвори сета с 6:3. Особено впечатляващо бе неговото сервиране през целия мач, тъй като той много прецизно позиционираше своите начални удари.

 

Втората част бе огледална на първата, дори и погледнато чисто статистически. Тя продължи 33 минути, в нея Надал не даде точка за пробив на опонента си, направи само 4 непредизвикани грешки и с единствения си пробив спечели с 6:3.

 

С началото на третия сет настана най-интересната част от мача, тъй като поне в началото и двамата играха на ниво едновременно. Колшрайбер измъкна много тежък гейм, продължил 9 минути в началото на сета. Той спаси 4 точки за пробив, всичките дошли след грешки от бекхенд. Интересното е, че само за 2 гейма в началото, той допусна 5 непредизвикани грешки от любимия си бекхенд, при положение че за първите 2 сета бе направил общо 4!

 

При 3:2 за Колшрайбер, германецът пропусна точка за пробив и това бе краят на мечтата му да победи Рафаел Надал. Оттам нататък Рафа спечели 10 поредни точки, спаси се от тежката ситуация и на свой ред стигна до пробив. Оттам нататък Надал нямаше проблем да затвори с 6:4, постигайки седма победа над този противник от седем мача.

 

В полуфиналите Надал ще играе със световния номер 4 Анди Мъри, който победи Давид Налбандян.

 

Балансът между Надал и Мъри е 8:3. През тази година те имат два мача. На Australian Open Мъри надигра Надал, който в третия сет се отказа заради проблем с коляното.

 

На Уимбълдън обаче възстановеният Рафа си го върна на Мъри с 3:0 сета.

 

Трябва да се отбележи, че съотношението между тях на твърди кортове е 3:3, при това две от победите на Надал са от 2007 г.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини