Феноменален Мъри спря рекордната серия на Налбандян



13-08-2010 22:42 | Николай Драгиев

Анди Мъри прекъсна рекордната за Давид Налбандян серия от 11 поредни победи и се класира за полуфиналите на "Роджърс Къп" в Торонто. В отделните части британецът се наложи с 6:2, 6:2 за 69 минути.

 

Мъри спечели първия сет след 5 поредни гейма в неговата сметка, а на старта на втората част бе безкомпромисен и не даде шанс на Налбандян дори да опита да намери ритъма си.

 

Аржентинецът пък нямаше отговор на блестящия в този мач сервис на Мъри, който намираше целта в 67% от случаите при първи начален удар. За целия мач шотландецът трябваше да спасява едва една точка за пробив.

 

Двубоят пък приключи с мощен ас за Мъри, който в този мач показа едно от лицата в играта му, които рядко виждаме - опитваше да бъде максимално агресивен и атакуващ.

 

Това бе първа победа на Мъри над Налбандян от 3 мача.

 

Самият Анди остана повече от довлен след успеха, определяйки представянето си като "най-доброто" от Australian Open насам.

 

"Това е най-доброто от играта ми след представянето ми в Австралия. Сервирах отлично, диктувах точките, а когато се защитавах успявах да върна топката дълбоко. Всичко, което правех днес, се получаваше," сподели Анди след срещата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини