Иванович напомни за себе си на старта в Синсинати



10-08-2010 08:28 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Ана Иванович напомни за себе си, след като сломи 9-ата в схемата в Синсинати Виктория Азаренка още в първия кръг на турнира.

 

Иванович се наложи с 2-6, 7-6, 6-2 и показа, че има сили да се завърне в голямата игра. Сръбкинята не започна мача никак добре и загуби първия сет, но след това осъществи пълен обрат и заслужи мястото си в следващия кръг.

 

2010 никак не е сред успешните години на Иванович. След поредица от разочароващи резултати Иванович се свлече до 62-а позиция в света, а само преди седмица безславно отпадна на старта на турнира в Сан Диего. Тази нощ обаче красавицата напомни за себе си.

 

"Атмосферата тази вечер бе страхотна. Изказвам едно голямо благодаря на феновете за тяхната подкрепа. Мисля, че играх добре и заслужено победих. Ключът към успеха бе ретурът ми", каза Иванович.

 

Успешен старт на изключително силния турнир в Синсинати записа и друга бивша водачка в ранглистата - рускияната Динара Сафина. Тя се наложи със 7-5, 6-4 над Роберта Винчи (Италия).

 

Подобно на Иванович и Сафина не започна впечатляващо двубоя, като изоставаше с 3-5 гейма в първия сет. В този момент обаче рускинята се събуди и до края прегази опонентката си.

 

В следващия кръг Сафина ще играе с шампионката от US Open Ким Клайстерс.
Много силен старт в Синсинати записа и Марион Бартоли, която победи с 6-4, 6-0 испанката Анабел Медина Гаригес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини