Вожняцки и Кузнецова с титлите в Копенхаген и Сан Диего09-08-2010 03:25 | Николай Драгиев

Светлана Кузнецова и Каролин Вожняцки приключиха своите работни седмици с триумф. Рускинята спечели първата си титла за годината, докато Каролин зарадва публиката в Копенхаген.

 

Напълно очакван, но и заслужен бе успехът за Вожняцки. Тя загуби 3 сета по пътя си към финала. Там тя се справи с изненадващата финалистка Клара Закопалова след 6:2, 7:6.

 

"Отново съм здрава и съм щастлива, че спечелих. Тук, в Дания, имах наистина толкова много неща да свърша. Радвам се, че взех и титлата. Това бе страхотна седмица за датския тенис," сподели Каролин, която зарадва най-вече спонсорите с успеха си.

 

За датчанката това 8-а титла в кариерата и трета през годината.

 

В същото време Светлана Кузнецова прекъсна тоталния упадък, в който се намираше кариерата й. Тя победи трудно Агниешка Радванска след 6:4, 6:7 (7), 6:3, за да грабне трофея в Сан Диего.

 

Забавното е, че рускинята водеше с 4:0 и 6:3 точки в тайбрека на втория сет, но някакси успя да го загуби. Все пак в третия сет Кузнецова наложи волята си.

 

Интересното е, че това бе първа титла за Светла от октомври 2009 г., когато в Пекин надви... Агниешка Радванска.

 

За шампионката това е 13-а титла в нейната кариера. Така тя ще може отново да влезе в топ 20, от където наскоро изпадна за първи път от 2004 г. Очаква се тя да заеме 14-о място от понеделник.
Коментари
Други новини