Сензациите продължават: Белгиец срита Бердих във Вашингтон



07-08-2010 10:13 | Станко Димов

Сензациите на турнира от US Open сериите във Вашингтон продължават с пълна сила. След като вчера багажа стегнаха местните звезди Анди Родик, Джон Иснър и Марди Фиш, това стори и водачът в схемата Томаш Бердих (Чехия).

 

Финалистът от Уимбълдън отстъпи с 6-4 3-6 6-2 на белгиеца Ксавие Малис и напусна турнира с награден фонд $1.2 милиона. След мача Бердих се оправда с липсата на достатъчно време за възстановяване.

 

"Предната вечер (четвъртък) играх късно, а след това се наложи да изляза на корта и в петък следобяд. Нямах дори 12 часа за възстановяване", коментира Бердих.

 

"Определено не се представих както подобава на един водач в схемата. Не бях на 100% готов и съжалявам, че не успях да покажа по-добра игра", каза още любимият на Луцие Шафаржова.

 

Съперник на Малис в спор за място на финал ще бъде ексцентричният Маркос Багдатис, който сломи испанския плйебой Фернандо Вердаско.

 

В другата част на схемата полуфиналът ще събере гигантите Марин Чилич и Давид Налбандян. Хърватинът се наложи над Янко Типсаревич, докато латиноамериканецът взе трудна трисетова победа над Жил Симон (Франция).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини