Линда Зечири: Мога пак да победя световната шампионка



08-12-2015 13:04 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият за Европейското отборно първенство за мъже и жени, което ще се проведе в руския град Казан от 16 до 21 февруари 2016 година.

Жените, които са бронзови медалистки от предишния шампионат в Швейцария през 2014-а, са в група със съставите на Испания, Естония и Белгия. Мъжете са заедно с тимовете на Англия, Унгария и Естония. За четвъртфиналите се класират победителите в шестте групи и двата най-добри втори отбори.

Първата ракета на България Линда Зечири прие с усмивка новината за съперниците на националките.

"Жребият е тежък, но не съм очаквала друго. Испанките имат световната шампионка Каролина Марин и Беатрис Коралес, но ние също имаме силен и хомогенен състав. Все пак съм побеждавала два пъти Марин, като последният път беше на полуфинал в София през 2011 г. Като цяло играе добре срещу нея и бих могла да спечеля отново срещу Каролина. А трябва да имаме и самочувствие, защото България спечели бронзовия медал на последното европейско в Базел", коментира Зечири от Милано, където участва на международен турнир с награден фонд 15 000 долара.

Левичарката от София е трета в схемата и очаква в първия кръг в четвъртък бадминтонистка от квалификациите.

В Италия ще играят и другите националки от ядрото на отбора Петя Неделчева на сингъл и Габриела и Стефани Стоеви на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини