Зечири с лекота стигна полуфинал в Дъблин



04-12-2015 13:55 | Tennis24.bg

Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири се класира на полуфиналите на турнира в Дъблин, който е от сериите „Интернешънъл чалънджър“ и с награден фонд 15 000 долара.

Поставената под №2 в схемата левичарка от София се справи с испанката Клара Асурменди с 21:3, 21:18 след само 24 минути игра.

„Условията за игра са трудни, но не се оплаквам. Залата е нетипично малка за международни състезания. Перата са от друг производител и на всички ни е трудно да свикнем с тях. Но съм доволна, че сравнително лесно стигнах до полуфиналите. Бях пределно концентрирана“, заяви Зечири от Дъблин.

С достигането си до тази фаза Линда си осигури 2800 точки за световната ранглиста, където е №38. В олимпийската класация „Пътят към Рио“ 28-годишната бадминтонистка е 21-а в момента и на практика си и е осигурила квота за Игрите.

На полуфинал по-късно днес Зечири очаква №4 Олга Конон (Германия). Софиянката отстъпи на опитганата състезателка от Минск на полуфинала на Откритото първенство на България през октомври в 3 гейма. При успех българката ще се кладира на четвърти финал за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини