Бекер успокои: Джокович не е машина



23-11-2015 13:47 | Станко Димов

Новак Джокович приключи най-успешния сезон в кариерата си, след като в неделя спечели за 4-ти пореден път финалите на АТР в Лондон. Сърбинът приключи годината с 11 трофея, в това 3 от Големия шлем (и загубен финал) и рекордните 6 от „Мастърс 1000” сериите. Въпреки това обаче неговият треньор Борис Бекер вярва, че Ноле има какво да подобрява в играта си.

„Новак е в отлично здраве и играе много стабилно. Той няма проблеми да играе няколко крачки навътре в корта, той притежава солиден начален удар и няма проблеми да излиза на мрежата. За мен той е един добър човек, който обича да работи здраво. Когато си толкова постоянен и работиш здраво, близо до перфектно, изглеждаш като машина. Но той винаги е себе си, изпълнен е с емоции. Той е истински мъж, баща, съпруг, тенисист.

Винаги можеш да подобриш играта си, перфектен тенисист не съществува. Никой не е перфектен на корта или в реалния живот. Според най-важните приоритети на Новак са неговата съпруга и техният син. Разбира се, тенисът винаги е заемал огромна част от неговия живот.

Всеки един в нашия отбор иска да помогне на Ноле да стане тенисистът, който той самият иска да бъде. Следващият сезон ще бъде труден, започвайки още от Australian Open”, коментира Бекер пред „Скай Спортс Италия”.

Относно Роджър Федерер, германецът каза: „Не знам как го прави. Той е на 34 години, но в същото време е толкова трудно да го победиш. Той постига невероятни резултати. По-добре попитайте него каква е тайната му”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини