Ноле: Това е най-добрият сезон в живота ми



23-11-2015 08:22 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович завърши 2015 година с рекордната четвърта поредна титла от заключителния турнир на най-добрите тенисисти в Лондон. Той не спести суперлативите си в коментарите след финала срещу Роджър Федерер.

"Естествено съм много горд да постигна всичко това с моя тим. Беше дълъг сезон, който е най-добрият в живота ми. Без подкрепата им и моето семейство нямаше да стигна до тук. Ще се опитам да запазя в паметта ми всеки един момент от годината. Като дете мечтаеш да участваш на турнири като този и да се бориш за най-големите трофеи в спорта", каза Ноле след награждаването.

Сърбинът спечели 11-а титла за сезона и общо 59-а в кариерата си. Той завърши 2015 година с 82 победи и само шест загуби, което е шесто постижение в Оупън ерата. Новак е само на 14 успеха от победа №700 в АТР Тур.

"Срещу Федерер е много специфично. Трябва да нагодиш тактиката си към неговия стил на игра. Роджър играе много бързо, обича нещата да се случват светкавично и не дава време на съперника си. Освен това играе разнообразно и редува сечени топки с излизания на мрежата. Има страхотен сервис и един от най-добрите форхенди. Той е завършен тенисист. Затова се опитах аз да натисна и да го държа на основната линия, което и даде резултат", разкри стратегията си 28-годишният белградчанин.

"Успях да променя нещата в сравнения с предишния ни мач в групата. Бях по-солиден от дъното на корта. Освен това сервирах добре, от което се нуждаех, за да не се вкарвам в неприятности. Освен това вкарах и повече ретури от предишния двубой, което ме оставяше в разиграванията. Винаги се опитвах да накарам Роджър да прави още един допълнителен удар", допълни Джокович.

Ноле каза, че следващите няколко седмици ще прекара със съпругата си Йелена и сина си Стефан, след което ще започне подготовка за следващия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини