Чехия с девета титла във Фед къп



15-11-2015 20:47 | Любомир Тодоров

Отборът на Чехия защити титлата си в турнира "Фед къп". На финала в Прага момичетата на Петер Пала се наложиха в драматичен двубой с 3-2 победи над Русия и завоюваха за девети път трофея. Чехкините са втори във вечната класация след САЩ със 17 купи.

В решителния мач на двойки Каролина Плишкова и Барбора Стрицова надделяха над Анастасия Павлюченкова и Елена Веснина след обрат с 4:6, 6:3, 6:2 за повече от два часа игра в зала "О2 Арена".

Дуетът на домакините поведе с 2:0 гейма в началото, но Веснина и Павлюченкова върнаха брейка, а после направиха и още един, за да вземат сета.

В следващия Плишкова и Стрицова дръпнаха с 3:0, а след това постигнаха нов брейк за 5:1. В следващия гейм чехкинит имаха два сетбола, но руската двойка върна единия брейк. При 5:3 на сервиса застана Плишкова и домакините взеха подаването си на нула, с което изравниха частите.

Чешката двойка започна с пробив и решаващата за титлата част. Публиката в зала "О2 Арена" изригна, когато домакините постигнаха брейк за 5:2 и сервираха за победата в мача и титлата. Каролина и Барбора стигнаха до 40:30 и феновете обезумяха, след като реализираха победната точка, която дойде след воле в мрежата на Павлюченкова.

Титлата е четвърта в последните пет години за Чехия. Във всички успехи са участвали Петра Квитова и Луцие Шафаржова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини