Федерер спечели класиката на родна земя



01-11-2015 17:50 | Tennis24.bg

Роджър Федерер спечели домашния турнир в Базел за 7-ми път. На финала Маестрото се наложи с 2:1 сета над Рафаел Надал, в отделните части 6:3, 5:7, 6:3 след малко повече от 2 часа игра.

Двубоят между двамата бивши водачи в световната ранглиста бе очакван с огромен интерес, тъй като двамата не бяха излиза един срещу друг близо 2 години. Очакванията и на най-капризните привърженици на тениса обаче оправдани напълно.

От първата точка на срещата Федерер и Надал демонстрираха тенис от най-високо ниво, с който напомниха за най-добрите си битки на корта.

Федерер стартира впечатляващо и взе първия сет с 6:3, след като успя да осъществи два пробива. През втората част играта вървеше гейм за гейм, а Рафа успя да се справи с подаването на съперника си за първи път в 11-ия гейм, след което със сервис на своя страна и гейм на 0 затвърди за 7:5.

Решаващата част бе решена от един пробив, дело на Федерер в гейм №8. Маестрото поведе с 5:3 и сервирайки за мача се възползва от втория си мачбол, с който си гарантира трофея пред родна публика.

Това беше общо 34-ти дуел между двамата големи шампиони, а Федерер записа победа №11, както и първа над Рафа от началото на 2012-та насам.

„Поздравления за Роджър, пожелавам му всичко най-добро до края на сезона. Надявам се, че в бъдеще ще играем още финали като този”, каза в интервюто на корта финалистът Надал.

„За четвърти път съм тук, най-накрая стигнах до финал. Седмицата беше много емоционална за мен, положих много усилия и съм доволен от представянето си”, каза още Рафа.

„Първо поздравления за Рафа. Ти си тук в родния ми град, което е специално за мен и за всички фенове тук. Ние те чувстваме така, сякаш ти спечели финала”, каза от своя страна новият-стар шампион Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини