Мечтаният финал е факт



31-10-2015 19:37 | Tennis24.bg

Роджър Федерер и Рафаел надал ще играят на финала на турнира в зала в Базел. След това по-рано през деня испанецът се справи в два сета с Ришар Гаске, същото стори и местният любимец Федерер, който се наложи с 6:3, 6:4 над Джак Сок.

Маестрото имаше нужда от едва 65 минути, за да си гарантира успеха. Той взе първия сет, след като направи един решаващ пробив в 4-ия гейм за аванс 3:1, след което до края не трепна. Федерер стартира фамозно втората част и поведе с 5:1, но допусна лек спад и връщане на единия пробив. Когато сервира за втори път за мача обаче ФедЕкспрес не сгреши и си гарантира място във финала.

В неделя Федерер и Надал ще излязат на корта за 34-ти път, като до момента испанецът води с 23:10 победи. Последният им мач бе в началото на миналия сезон на Открития шампионат на Австралия, когато победител излезе Матадора. Изобщо последната случай, в който Федерер победи Надал е от сезон 2012.

В родния си Базел Федерер ще излезе на финал за 10-и път, като до момента има 6 трофея и 3 загубени финала. Това ще бъде първи случай, в който двамата бивши водачи в ранглистата ще премерят сили на територията на Швейцария.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини