Гладиаторът Алмагро взе титлата в Бастад



18-07-2010 19:06 | Николай Драгиев

 

Световният номер 20 Николас Алмагро отново показа изключителната си класа на клей. Испанецът спечели Swedish Open в Бастад, надделявайки над местната звезда Робин Сьодерлинг. В отделните части Алмагро се наложи със 7-5, 3-6, 6-2.

 

Успехът на Николас далеч не е изненадващ, тъй като именно той бе човекът, който в най-голяма степен затрудни Рафаел Надал на "Ролан Гарос". За победата си той прибира 72 хиляди евро и 250 точки за ранглистата.

 

"Успепъх ми тук е нещо наистина чудесно. Щастлив съм от представянето ми тази седмица. Очаквам да се представя силно и в Хамбург следващата седмица," коментира шампионът.

 

Това бе първа титла на Алмагро за сезона и общо шеста в кариерата му. Всички те логично са постигнати само на клей.

 

"Това бе брутален мач. Бяхме като гладиатори. Робин е невероятен играч и за в бъдеще сигурно пак ще печели в Бастад," обясни още Алмгаро.

 

За Сьодерлинг пък разочарованието бе двойно, тъй като не успя да защити титлата си от миналия сезон, при това пред родна публика.

 

Шведът има 1 титла и 3 загубени финала до момента през сезона. Той победи Михаил Южни в Ротердам на хард, но след то загуби от Надал на "Ролан Гарос" и в Барселона от Вердаско.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини