Фаворитите с убедителни победи на Държавното първенство



02-09-2015 18:13 | Tennis24.bg

Фаворитите и при мъжете, и при жените постигнаха убедителни победи в днешните си мачове от Държавното първенство, което се провежда на кортовете на Националния тенис център в София.

Илия Кушев надигра с 6:0, 6:2 водача в ранглистата до 16 години Златан Палазов и в следващия кръг се изправя срещу Васил Шандаров, отстранил Стефан Люцканов.

Друг от националните ни за Купа Дейвис, Тихомир Грозданов, победи с 6:2, 6:4 Марсел Радев, а първият поставен Данаил Търпов се наложи с 6:3, 6:0 над Николай Драганов. Кушев, Грозданов и Търпов са в горната част на схемата и са основните претенденти за достигането до финала.

В другата част 8-ят поставен Габриел Донев беше надигран от Радослав Лукаев с 3:6, 4:6. 2-ят в схемата Пламен Милушев загуби само гейм срещу Недялко Краев, а 3-ят Петър Трендафилов беше перфектен срещу Ангел Мирчев – 6:0, 6:0. Рутинна победа и за Цветан Михов – 6:2, 6:2 над Андреас Нейков.

При дамите утре ще се проведат четвъртфиналите. Водачката в схемата Джулия Терзийска беше безкомпромисна срещу Ралица Кръстева – 6:0, 6:0 и за място на полуфинал ще се изправи срещу Виктория Бърдарова, елиминирала Цветанка Трифонова.

Убедителни победи днес записаха и Хюлия Велиева и Десислава Златева, като и двете спечелиха мачовете си с по 6:2, 6:1 и утре се изправят една срещу друга.
В долната част на схемата Александрина Илиева играе с Габриела Михайлова. Последният четвъртфинал е между Петя Аршинкова, която загуби само гейм срещу Стефани Арсова, и Кристин Йорданова. Състезателката на „Левски“ спечели най-драматичния мач от днешната програма, надигравайки с 3:6, 7:5, 7:5 Габриела Славова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини