Джокович: Как да подценим Рафа? Той има 14 титли от Шлема



01-09-2015 15:03 | Станко Димов

Новак Джокович е сочен от всички за фаворит №1 на започналия в понеделник Открит шампионат по тенис на САЩ. Световният №1 записа експресна победа на старта (6:1, 6:1, 6:1 над Жоао Соуза), като след срещата не скри задоволството от начина, по който се представи.

За разлика от мнозина, сърбинът няма никакво намерение да отписва от борбата за титлата Рафаел Надал, който изживява най-слабия си сезон в Тура от повече от десетилетие.

„Рафа не прави най-добрия сезон в кариерата си, няма спечелена титла от Шлема и като цяло няма толкова турнирни победи, но той има възможността да се завърне, както го направи през 2013. Убеден съм, че той работи изключително здраво и прекарва часове на корта, за да се завърне по-добър и да има сили да спечели всеки един турнир, на който участва.

Той е мотивиран да спечели US Open и мисля, че има своите шансове. Никога не трябва да подценяваме Надал, той е 14-кратен шампион в турнирите от Големия шлем и заслужава да бъде нареждан сред фаворитите”, коментира Джокович.

Жребият пък събра Ноле и Рафа в една четвъртина, като двубой между двамата е възможен още на четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини