Надал преборил стомашен дискомфорт на корта



01-09-2015 14:45 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за втори кръг на US Open, след като на старта успя да се справи в 4 сета с една от считаните за бъдещи звезди на Тура – Борна Чорич. В отделните части Матадора се наложи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 за около 3 часа игра на „Артър Аш стейдиъм” в Ню Йорк.

„Мисля, че играх отлично. В първите два сета играта ми беше на много високо ниво. След това почувствах умора. Потях се много, имах някои проблеми. Имах стомашен дискомфорт, така че не се чувствах в най-доброто си състояние. В четвъртия сет обаче отново се почувствах добре и показах агресивен тенис. В края на деня единственото, което има значение, е победата. Доволен съм от начина, по който играх”, коментира Надал след двубоя.

„Страхотно е да се завърна в Ню Йорк (бел.ред. Надал не участва миналата година заради травма в китката). Тук ми харесва много. Публиката ми дава енергия и любов, атмосферата е просто невероятна. Забавлявам се много, когато играя на „Артър Аш”, особено във вечерната сесия”, сподели още испанецът, който е двукратен шампион в турнира (2010, 2013). 

Рафа говори и за новата генерация, част от която е и нашият Григор Димитров.

„Най-добър ще стане този, който успее да развие най-много играта си. Едно от нещата, които мисля, че нашата генерация се справи отлично, е точно това. Ние се конкурираме от доста време – Федерер, Новак, аз, Анди, Ферер. Ние играем един срещу друг повече от десетилетие, но въпреки това продължихме да се развиваме. 

Това за мен може да направи голямата разлика с новата генерация. Но и те се справят добре. Отдавна в тениса не е имало толкова талантливи момчета, както в момента. Добра новина за нашия спорт е, че тези младежи започват да излизат на голямата сцена”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини