Страхотен Давид Налбандян победи Русия за Купа "Дейвис"



11-07-2010 18:47 | Николай Драгиев

Давид Налбандян отново е героят на Аржентина. Легендата на местния тенис се завърна по блестящ начин и донесе успеха на страната си с 3:2 победи над Русия в Москва. Интересното бе, че руснаците не бяха губили двубой но своя "Олимпийски" корт от 1995 г., което прави общо 17 двубоя.

 

В крайна сметка Давид Налбандян победи двамата най-добри руснаци Николай Давиденко и Михаил Южни на сингъл, а в решителния сблъсък на двойки Едуардо Шванк и Орасио Зебайос се справиха с Давиденко и Куницин с 3:1 сета.

 

Решителен в крайна сметка се оказа петият мач между двата отбора. В него Налбандян надви Южни със 7:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 26 минути игра.

 

Така в историята на сблъсъците между двете страни вече има паритет - по 3 победи за всяка от тях.

 

В полуфиналите на Купа "Дейвис" ще играят следните двойки - Франция срещу Аржентина и Сърбия - Чехия. Посочените на първо място ще са домакини.

 

Сърбите надвиха Хърватия с 4:1. Решителен бе успехът на Новак Джокович над Марин Чилич с 6:3, 6:3, 6:2.

 

Франция пък довърши гаврата с настоящия шампион Испания. "Петлите" се наложиха с 5:0. В предишните два дни те поведоха с 3:0, а днес постигнаха още 2 успеха на сингъл. Жил Симон победи с 7-6 (4), 7-6 (7) Николас Алмагро. Жулиен Бенето също в два сета натупа Фелисиано Лопес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини