Цветана Пиронкова – Доминика Цибулкова (гейм по гейм)



24-06-2015 12:12 | Станко Димов

Цветана Пиронкова – Доминика Цибулкова, среща от III кръг на турнира в Ийстборн.

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Доминика Цибулкова):

0:1 Словачката започна силно и поведе с 40:0, след което Пиронкова успя да намали на 40:30 след отлична атака от форхенд. Последва обаче нова точка на сметката на Цибулкова, която в близост до мрежата с воле затвори първия гейм в мача.

0:2 Пробив за Цибулкова. Тя поведе с 40:0 и получи 3 последователни брейк-пойнта на сметката си. При първия шанс Цибулкова извади в аут, а при втория Пиронкова записа ас и намали на 30:40. За жалост обаче в този момент Цвети допусна първата си двойна грешка и пробивът стана факт.

1:2 Цвети Пиронкова връща пробива! Българката поведе с 40:15 и на свой ред получи две последователни точки за брейк, които обаче бяха спасени. В последствие се стигна до нови два брейк-пойнта пред българката, която след аут на Цибулкова успя да се възползва от втория и намали изоставането си.

2:2 Цвети Пиронкова спечели подаването си и изравнява резултата в първия сет.

3:2 Трети пореден гейм на сметката на Цветана Пиронкова, която успява за втори път в двубоя да се справи с подаването на Цибулкова. Словачката "помогна" също, тъй като при 30:40 допусна двойна грешка и сама сдаде подаването си. Предстои пауза, след която Цвети ще сервира за аванс от 2 гейма.

3:3 За жалост Цибулкова успява веднага да навакса изоставането с пробив и изравнява резултата. При 30:40 Пиронкова получи удобна топка за атака, но от форхенд допусна непредизвикана грешка, с което загуби гейма си.

3:4 След като Пиронкова влезе в серия от 3 последователни гейма, сега на свой ред Цибулкова отговаря със серия от 2 последователни гейма и отново излиза напред в резултата.

4:4 Браво на Пиронкова, която успя да обърне гейма от 0:30 и взе подаването си, с което изравни резултата в първата част.

5:4 Цветана Пиронкова ще сервира за първия сет! Българката се възползва от много колеблив сервис-гейм на Цибулкова и проби ма 15, с което се доближава само на гейм от успех в първата част.

5:5 За жалост, сервирайки за сета, Пиронкова допусна пробив на 0.

6:5 Трети пореден пробив, след който Пиронкова ще получи възможността за втори път да сервира за сета. Българката си гарантира минимум тайбрек.

6:6 Цветана Пиронкова пропусна сетбол (при 40:30), след което Цибулкова направи пробив, общо 8-ми от началото на сета. Може би най-заслуженото нещо се случи - първата част ще бъде решена след тайбрек.

6:7 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦИБУЛКОВА. Родената в Словакия тенисистка спечели тайбрека със 7:4 точки, като затова значително помогна и Пиронкова, която в тайбрека допусна 2 двойни грешки.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 Доминика Цибулкова прави пробив на старта на втория сет и повежда в резултата. Цвети сякаш съвсем загуби тонус след драматичната загуба на първия сет.

0:2 Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като пропусна няколко възможности да направи ри-брейк и да изравни резултата. Българката първоначално поведе с 40:15, но Цибулкова се добра до равенство. Последва нова точка за Цвети и трети брейк-бол, но и той не беше материализиран. В крайна сметка словачката си спечели подаването и затвърди преднината в резултата.

1:2 Най-бързият гейм от началото на двубоя. Той е на сметката на Цвети, която намалява изоставането си на 1:2 гейма.

2:2 Няколко грешки на Цибулкова позволиха на Цвети да стигне до точка за пробив. Словачката прати топката в мрежата и изравняване на резултата във втория сет стана факт.

3:2 За втори път от началото на сета Пиронкова печели подаването си на 0. Българката е в серия от 3 последователни гейма и обърна развоя на сета в своя полза.

3:3 Бърз гейм на сметката на Цибулкова и резултатът е изравнен.

4:3 Страхотно представяне на Пиронкова, която взима подаването си на 0 и отново излиза напред в резултата. Предстои пауза, след която Цибулкова застава на сервис.

5:3 Пробив за Пиронкова! Българката ще сервира за успех в сета, след като успя да се справи с подаването на съперничката си. Припомняме, че в първия сет на два пъти Цвети сервираше за сета, но и в двата случая бе пробита. Дано сега успее да задържи подаването си.

5:4 Цибулкова връща пробива и ще сервира за изравняване на резултата. Драмата в сета и мача като цяло продължава с пълна сила.

6:4 ГЕЙМЪТ ЗАВЪРШИ С ДВОЙНА ГРЕШКА НА ЦИБУЛКОВА. Гейм и сет за Пиронкова. Трета част ще реши изхода на двубоя. Цвети пропусна два сетбола, но при третия беше на печелившата страна.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Отлично начало на сета - гейм на 0 на сметката на Цвети.

2:0 Още един гейм на 0! Цвети нанася много сериозен удар върху амбициите на Цибулкова. Явно и умората започна да си казва думата. Да не забравяме, че преди турнира в Ийстборн, словачката не беше участвала в турнир от 4 месеца, тъй като страдаше от контузия.

3:0 Трети пореден гейм за Пиронкова! От последните 15 точки, нашето момиче е спечелила 14!

3:1 Цибулкова слага край на серията от 4 последователни гейма на сметката на Пиронкова и се разписва в заключителния трети сет. Цвети обаче продължава да има пробив аванс.

4:1 Цвети Пиронкова е само на два гейма от място на четвъртфиналите в Ийстборн. Българката спечели подаването си, макар и след равенство, и повежда с 4:1 в последния сет.

5:1 Един от най-продължителните геймове в двубоя приключва с бекхенд в мрежата на Цибулкова. Пиронкова вече е само на гейм от място на четвъртфиналите в турнира.

6:1 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА.
Българката приключи срещата с ас по линията и вече е сигурна за мястото си на четвъртфиналите в Ийстборн. Следващата съперничка на Цвети в турнира ще бъде Агниешка Радванска или Каролина Плишкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини