Пиронкова не даде шанс на Стосър в Ийстборн



23-06-2015 17:42 | Любомир Тодоров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на турнира на трева в Ийстборн, Великобритания, който е от категория "Премиер". Тя се наложи срещу №16 в схемата Саманта Стосър от Австралия със 7:5, 7:6(0) и така записа първа победа срещу тази съперничка в петия мач помежду им.

 

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.


В първата част Цвети стигна до пробив за 3:2, но опитната съперничка го върна тутакси. Но пловдивчанката продължи да държи инициативата. Тя направи нов брейк за 5:4 и сервираше за спечелването на сета, но отново последва връщането му. Пиронкова не трепна и проби за трети път в частта. След това поведе с 40:15 и реализира втория сетбол. Тази част продължи 48 минути.

Българката откри втората с пробив, но по сценария от първия сет австралийката го върна. Ситуацията се повтори в петия и шестия гейм. В 11-ия Цвети поведе с 40:15 и реализира втората си точка за пробив. След това вече сервираше за място в третия кръг, но загуби подаването си на 15.

Стигна се до тайбрек. В него на тревата в Ийстборн имаше само една тенисистка. Полуфиналистката от Уимбълдън 2010 Цветана поведе с 6:0, като наниза два аса. Веднага след размяната на половините приключи двубоя при първия си мачбол.

За отличното си представяне Пиронкова заслужи 55 точки за световната ранглиста, където е №44 сега, както и 8700 долара от наградния фонд.

Следващата съперничка на първата ни ракета се определя в двубоя между финалистката от "Ролан Гарос" Луцие Шафаржова и завърналата се след контузия Доминика Цибулкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини