Федерер: В момента съм много далеч от №1, но...



22-06-2015 16:24 | Станко Димов

Роджър Федерер не скри задоволството си от начина, по който се представи на турнира в Хале. Както е известно, световният №2 спечели надпреварата в германския град за рекорден 8-ми път и ще започне Уимбълдън с приповдигнато настроение.

„За първи път печеля един турнир 8 пъти. И това се случва в Хале, който е сред любимите ми турнири. Финалът (срещу Сепи) беше невероятен. Началният ми удар ми помагаше много в моментите, когато имах нужда от него. Да спечеля титлата тук преди участието ми на Уимбълдън е нещо специално”, коментира Федерер.

„Едно от най-важните неща, за да бъдеш успешен играч на трева е да умееш да показваш най-доброто от себе си във важните точки. Седмицата беше невероятна за мен. Мисля, че не загубих подаването си в последните няколко мача, а във важните моменти сервисът ми работеше отлично, което, както казах, е изключително важно”.

Запитан какво е нужно да се върне като №1 в света и дали подобни мисли минават през главата му, Федерер каза следното:

„От какво се нуждая, за да се върна като №1? Просто е. Точките от турнирите от Големия шлем до голяма степен определят ранкинг системата. Ако спечелиш турнир от Шлема, получаваш много точки и оставаш на върха. Точно в момента мисли за завръщане като №1 не минават през главата ми, доста далеч съм от подобно постижение. Нещата обаче могат да се променят бързо, макар, че през втората част на сезона имам да защитавам повече точки. Във всеки случай титла от Големия шлем би ме доближила до №1. Моята основна цел в момента е да бъда щастлив и да се наслаждавам на корта. Насочвам мислите си за следващия турнир, опитвам се да не мисля много напред”.    

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини