Федерер спечели дежурната си титла в Хале



21-06-2015 16:08 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели за 8-ми път трофея от турнира на трева в Хале, Германия. На финала водачът в схемата се наложи със 7:6 (1), 6:4 над Андреас Сепи в двубой, който продължи близо два часа. В цялата среща имаше един единствен пробив – в последния гейм на мача.

Благодарение на успеха Федерер вече има 4 титли от началото на сезона, като е триумфирал на всички настилки - Бризбейн (хард корт), Доха (хард корт), Истнбул (клей) и Хале (трева). Общо на трева това е 15-та титла за 33-годишния швейцарец.

Първият сет се разви равностойно, като двамата взимаха сравнително бързо и безпроблемно сервис-геймовете си.

Изненадващо или не, Федерер беше този, който на 3 пъти трябваше да спасява точки за пробив. Нещо повече – в два от случаите точките бяха с цената на сета.

Швейцарецът обаче демонстрира спокойствие във въпросните ситуации, намери първия си сервис и не допусна да бъде пробит. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където ФедЕкспрес се наложи с категоричните 7:1 точки след близо час битка.

Картината на корта не се промени особено през втория сет, когато швейцарецът и италианецът продължиха да доминират в сервис-геймовете си. В осмия гейм Федерер за първи път в двубоя получи точки за пробив, цели 3, но и в трите случая Сепи не се даде.

В десетия гейм Федерер получи нови 2 точки за пробив, които бяха с цената на мачбол. Сепи спаси първата, но при втората победител излезе Федерер, който победоносно вдигна ръце, триумфирайки за 8-ми път в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини