Вавринка: Две или три точки решиха двубоя



05-06-2015 22:04 | Станко Димов

Стан Вавринка не скри задоволството си от достигането до финал на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. След близо 4 часа битка швейцарецът се справи с Жо-Вилфед Цонга с 3:1 сета и за първи път в кариерата си ще спори за трофея в Париж.

„Битката беше наистина голяма и можеше да завърши с успех и за Жо. Условията бяха тежки. Нямаше да е несправедливо, ако той бе на моето място. Две или три точки се оказаха решаващи, но аз се борих и намерих начин да спечеля. Той имаше възможности за пробив в третия сет, но не се възползва. Винаги е трудно да се играе срещу Жо, но сега съм много щастлив, че продължавам”, призна Вавринка.

„Джокович или Мъри? Няма значение, защото и двамата са топ играчи. Сега преди всичко искам да се възстановя, утре имам почивен ден, в който ще трябва да се настроя за финала в неделя”, каза още швейцарецът.

Припомняме, че до момента Вавринка само веднъж бе играл на финал в Шлема. Това се случи на Australian Open 2014, когато Stan The Man победи Рафаел Надал.

Съперникът на Вавринка в неделния финал пък ще стане ясен в събота, след като вторият полуфинал между Джокович и Мъри бе прекъснат в средата на четвъртия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини