Серина Уилямс ще играе за 20-а титла в Големия шлем



04-06-2015 20:17 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс ще спори с Луцие Шафаржова за титлата на "Ролан Гарос". Във втория полуфинал американката се наложи над №23 в схемата Тимеа Бачински от Швейцария след 4:6, 6:3, 6:0 след един час и 54 минути игра.

Така Уилямс се класира за своя 24-и финал в турнирите от Големия шлем и в събота ще се бори за 20-ия си трофей, който би бил трети в Париж.

Бачински влезе смело в мача срещу именитата съперничка, която изглеждаше вяла и кашляше дълбока заради вируса, който я измъчва. Спечелилата титла на двойки в София през 2009 г. Тимеа успя да пробие за 3:2 с прекрасен ретур по диагонала. Уилямс продължаваше да на себе си.  При 5:4 тенисистката от Лозана сервираше за спечелване на частта. Тя поведе с 40:15, но Серина даде всичко от себе си и изравни, а след това стигна и до точка за връщане на пробива. Швейцарката от унгарски произход я отрази и стигна до трети сетбол. Тя затвори частта след топка на американката в аут.

Във втория сет Серина живна. В много дълъг гейм Бачински успя да пробие за 3:2. Отговорът на Уилямс беше шампионски: рибрейк на 15. Тя направи и нов пробив и при 5:3 сервираше за изравняване на сетовете. Световната номер едно поведе с 40:15, но швейцарката успя да изравни. При третия шанс Серина завърши с мощен сервис.

Нервите завладяха Бачински, която на 8 юни ще навърши 26 години. Още в първия гейм на решителната част тя допусна да бъде пробита след две непредизвикани грешки. Разсеяната игра на Уилямс й даде две възможности за рибрейк, но не се възползва и така водачката в схемата взе пети пореден гейм  за 2:0. Неувереността на Тимеа доведе до нов пробив в нейното подаване.  Стигна се до 5:0 и американката сервираше за спечелването на срещата. Бързо се стигна до 40:0 и затвори при втория мачбол.

Серина е спечелила и осемте двубоя срещу Луцие Шафаржова. За последно те играха миналата година в Пекин, когато Уилямс се наложи с 6:1, 1:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини