Ана Иванович е първата полуфиналистка в Париж



02-06-2015 16:30 | Любомир Тодоров

Седмата поставена Ана Иванович се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос". Шампионката в турнира от 2008 година се наложи авторитетно над №19 в схемата Елина Свитолина от Украйна с 6:3, 6:2 след един мас и 15 минути игра на централния корт "Филип Шатрие"

Така сръбската тенисистка продължава отличното си представяне в Париж и е само на победа от трети финал след 2007 и 2008 г.

Ана първа проби след оспорван гейм за 2:0, но украинката моментално поведе с 40:15 и направи рибрейк. Бившаата номер едно в света продължи да играе агресивно и постигна нов пробив за 3:1. В седмия гейм Свитолина се добра до брейк пойнт, но Иванович се спаси след форхенд в аут на съперничката и после спечели подаването си. В заключителния гейм 27-годишната белградчанка сервираше за сета. Тя поведе с 40:0 и приключи при първата възможност след ретур в аут на съпренчката. Ана погледна стиснала юмрук победоносно към своята ложа, където я аплодираше Бастиян Швайнщайгер. Частта продължи 39 минути.

Иванович не спря дотук. Тя стартира с пробив на 15 втория сет, а след това успя да го затвърди, въпреки двете точки за рибрейк на Свитолина. В седмия гейм Ана отново стигна до точка за пробив и го постигна с печеливш удар от бекхенд. След това сръбкинята сервираше при 5:2 за място на полуфиналите. Ана стигна до два мачбола, но ги пропиля, като направи и двойна грашке за 40:40. При третата възможност тя приключи с прекрасен форхенд уинър.

За превъзходството на Иванович говори и статистиката. Тя постигна 37 печеливши удари срещу 30 непредизвикани грешки (6 двойни). Показателите на Елина Свиторина са 8 уинъра и 14 грешки.

На полуфиналите Ана очаква в четвъртък победителката от срещата между Луцие Шафаржова и Гарбине Мугуруса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини