Ана Иванович и Елина Свитолина на четвъртфинал



31-05-2015 17:01 | Любомир Тодоров

Ана Иванович и Елина Свитолина ще определят едната полуфиналистка на "Ролан Гарос", след като записаха победи в дъждовната неделя в Париж.

Седмата поставена шампионка от 2008 година Иванович стигна до първи четвъртфинал след титлака, като победи №9 в схемата Екатерина Макарова от Русия със 7:5, 3:6, 6:1.

Макарова започна отлично срещата и проби още на старта, след което затвърди. От този момент Иванович заигра по-съсредоточено и успя да върне пробив и дори да поведе с 3:2, когато валежът принуди съдията да спре срещата за повече от два часа и половина.

При подновяването всяка от двете печелеше подаването си. Така се стигна до 12-ия гейм. В него Ана стигна до сетбол след грешка от бекхенд на руската левичарка и го реализира с печеливш удар от форхенд. Частта продължи 46 минути игрово време.

Екатерина започна с брейк и втория сет. Този път тя удържа преднината си. В заключителния гейм тя постигна още един брейк, за да изравни частите.

В заключителния сет Ана беше безпощадна. Тя стартира с пробив и даде само един единствен гейм на съперничката за 1:2. В последния сръбкинята поведе с 40:0 при сервис на Макарова и ликуваше още при първата си възможност.

"Условията бяха тежки, но запазих енергията си и съм доволна от показаното в третия сет. По време на паузата чаках и слушах малко музика, нямах избор", заяви Ана след успеха.

Белградчанката завърши с 30 печеливши удари при 25 непредизвикани грешки.

На "Сюзан Ланглен" №19 в схемата Елина Свитолина се наложи над 29-ата Ализе Корне с 6:2, 7:6(9). Тя водеше с 3:0 в дербито на девическите шампионки от "Ролан Гарос", когато дъждът принуди тенисистките да се приберат в съблекалнята. При доиграването на първата част украинката не позволи изненади, стигна до 5:0 и взе сета с 6:2.

Във втория двете си размениха по три пробива. Свитолина направи брейк за 6:5 и сервираше за мача, но французойката го върна и него и се стигна до тайбрек. В него украинката дръпна с 3:0 точки, а после при 6:3 имаше три мачбола, които обаче Корне отрази. После Ализе стигна до сетбол, но не успя. Елина стигна до още два, но триумфира чак при шестата възможност.

 

Заради дъжда организаторите пренасочиха другите два осминафинала, които трябваше да се изиграят днес. Така мачовете Мария Шарапова - Луцие Шафаржова и Флавия Пенета - Гарбине Мугуруса трябва да се играят в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини