Рафа Надал: Стига глупости, това не е Мачът на годината



02-06-2015 14:50 | Станко Димов

След като загуби от Стан Вавринка в Рим стана ясно, че Рафаел Надал няма да бъде сред първите 4 поставени на „Ролан Гарос”, което означаваше, че е възможно да срещне Новак Джокович още на четвъртфиналите. Това реши и ръката на Мария Шарапова, която на официалната церемония на жребия сложи Рафа в четвъртината на Ноле.

От началото на турнира се говори за евентуалния сблъсък на Джокович и Надал още на четвъртфиналите, а този сблъсък стана факт в понеделник.

Самият Рафаел Надал обаче далеч не е толкова ентусиазиран за предстоящия двубой. Ето какви са и неговите мотиви:

„Имате право да пишете каквото си поискате. Но, наистина, това не е мачът на годината. Мачовете на годината са финалите, а не четвъртфиналите. Може да напишете много статии за този двубой, но в действителност това няма да бъде мачът на годината. Който и от нас да победи няма да спечели „Ролан Гарос”, а ще се класира за полуфинал. За да спечели турнира ще има нужда от още две победи.

Разбира се, че това е най-тежкият съперник, който съм имал на четвъртфинал в Париж и определено ще бъде специален двубой, но все пак говорим за четвъртфинал, а не за финал”, коментира Надал.

Надал, който е 9-кратен шампион в турнира сподели, че няма какво да губи срещу световния №1 Новак Джокович. „Животът продължава дори и след загуби. Случвало се е преди да загубя на този етап в турнир, след това животът продължи. Моята кариера няма да приключи дори и да отпадна на четвъртфиналите на „Ролан Гарос”, категоричен е Надал.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ В ПАРИЖ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини