Федерер беше безкомпромисен в доиграването



01-06-2015 16:00 | Любомир Тодоров

Вторият в схемата на "Ролан Гарос" Роджър Федерер беше категоричен при доиграването на осминафинала срещу Гаел Монфис.

Двубоят беше спрян снощи при 1-1 сета. При подновяването днес на "Филип Шатрие" швейцарецът се нуждаеше от само 63 минути, за да спечели с крайното 5:3, 4:6, 6:4, 6:1. Рекордьорът по титли от Големия шлем беше коренно променен от снощи и игра почти без грешка, като пласираш и отличен начален удар. Докато 13-ият поставен французин беше на другия полюс - без настроение, с множество грешки.

Монфис започна самоуверено и поведе с 40:0 при своя начален удар. Швейцарецът не трепна и спечели следващите пет разигравания и проби. В петия гейм французинът пък губеше с 0:40, но взе подаването  В осмия гейм Гаел стигна до точка за пробив, но Федерер охлади ентусиазма на публиката с три мощни сервиса. При 5:4 Роджър подаваше за сета. Той поведе с 40:15 и приключи при втората възможност.

Федерер реши да не губи излишно време и стартира решителния сет с пробив. След 2:1 той загуби само една точка в следващите три гейма. При 1:6 Монфис сервираше за оставане в двубоя, но шампионът от 2009 година стигна на два пъти до мачпойнт и втория път триумфира.

Роджър завърши с 41 печеливши удари при 34 непредизвикани грешки. За французина показателите бяха 33-37. Швейцарецът стига за 11-и път до четвъртфинал в Париж.

В тази фаза Федерер среща своя сънародник и приятел Стан Вавринка.  Роджър води с 16-2 победи. За последно двамата се срещнаха на полуфинала в Рим, където бившият номер едно в света спечели с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини