Стан Вавринка не даде сет на Жил Симон



31-05-2015 21:02 | Любомир Тодоров

Стан Вавринка спечели първия от двата швейцарско-френски двубоя на "Ролан Гарос" в неделя. Поставеният под №8 се наложи над 12-ия Жил Симон с 6:1, 6:4, 63 за час и 51 минути игра на корт "Сюзан Ланглен" и се класира за втори път в кариерата си на четвъртфинал.

Швейцарецът започна ударно срещата и проби за 2:0. После направи още един за 5:1 и след това затвори първия сет при свое подаване с гейм на 15.

Втората част беше по-равностойна. Вавринка отново излезе напред с брейк за 4:2, но французинът го върна при 4:4. Симон се успокои и набързо съперникът поведе с 40:0 и отново излезе напред с пробив. После Стан успя да реализира третия си сетбол.

Вавринка продължи доминацията си, въпреки мощната подкрепа от трибуните за представителя на домакините. Той постигна брейк за 2:1. В шестия гейм се завърза истинска битка. Симон имаше точка за връщане на пробива, но 30-годишният тенисист от Лозана устоя и взе подаването си, за да поведе с 4:2.  Веднага след това Стан стигна до 20-ата си точка за пробив в мача и я реализира след топка в аут на Жил. Вавринка сервираше за място на четвъртфиналите и стигна до два мачбола, но ги пропиля. При третия той успя.

Следващият съперник на Стан се определя в другия швейцарско-френски сблъсък между Роджър Федерер и Гаел Монфис. Този двубой беше спрян заради спусналия се над Париж мрак при резултат 6:3, 4:6 и ще се доиграва в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини