Каратанчева на победа от схемата на "Ролан Гарос"



21-05-2015 12:09 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Сесил Каратанчева е само на победа от класиране за основната схема на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Във втория кръг на квалификациите в Париж 25-годишната софиянка, която е поставена под №3, се справи с Мария Санчес от Съединените щати с 6:3, 6:7(5), 6:1 след повече от два часа игра.

Санчес избра да сервира и спечели подаването си. В третия гейм Сесил стигна на два пъти до точка за пробив, но съперничката от Калифорния ги отрази и успя да вземе играта. Каратанчева постигна целта си за 4:3. В един маратонски гейм с 12 разигравания, тя реализира петата си точка за пробив. След това девическата шампионка от "Ролан Гарос" затвърди и принуди американката да сервира за оставане в сета при 3:5. Сесил поведе с 40:15 и реализира втората си възможност, за да затвори частта за 47 минути.

Каратанчева продължи да доминира. Тя постигна нов пробив за 2:0. След това отрази първия брейкпойнт на американката в мача, преди да затвърди и да удължи серията си на 7 поредни спечелени гейма. После Санчес най-сетне успя да вземе подаването си за 1:3. При 2:5 187-ата в света съперничка трябваше да подава за оставане в двубоя и успя да се справи. Веднага след това Каратанчева вече сервираше за победата, но допусна пробив като преди това стигна до мачбол. Кризата в играта й продължи и тя загуби подаването си и за 5:6. В 12-ия гейм обаче българката показа характер и върна пробива, за да се стигне до тайбрек.

В него втората ни ракета поведе с 3:1 точки, но размяната на полетата дойде при 3:3. При 6:4 Мария Санчес стигна до два сетбола и при втория успя да изравни частите.

След като изпусна питомното и преднина от 5:2 в предишния сет, Сесил подгони дивото. Тя започна с пробив решителния трети сет, а след това го затвърди за 2:0. После постигна и втори при 4:1. При 5:1 и сервис на американката, българката поведе с 40:0 и всичко приключи при втория мачбол.

За класирането за третия кръг на квалификациите в Париж Сесил си осигури 30 точки за световната ранглиста, където е №104 сега, както и 12 000 евро от наградния фонд.

Софиянката очаква в решетилния двубой №195 Тамира Пашек (Австрия). Двете са играли през 2011 г., когато Пашек печели в квалификациите на турнира в Щутгарт. За последно Каратанчева игра в основната схема на "Ролан Гарос" през 2012 г., когато стигна до втори кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини