Федерер за Джокович: Той не е Рафа Надал на клей



17-05-2015 11:01 | Станко Димов

Роджър Федерер пристига в залата за пресконференции в Рим без никаква различна емоция. Въпреки факта, че швейцарецът се класира за финал и ще има още една възможност да спечели за първи път титлата във Вечния град, Маестрото не приема предстоящия финал като по-различен.

„Ако трябва да бъда честен не мисля, че финалът в Рим ще бъде по-различен от финал на друг турнир. Имам предвид, че големият удар за мен ще бъда да спечеля титлата, без значение на кой турнир. Фактът, че никога до момента не съм триумфирал в Рим не ми въздиейства по различен начин”, коментира Федерер.

Федерер е единственият човек от началото на сезона, който успя да победи Новак Джокович. Това се случи на финала на турнира в Доха. Говорейки за предстоящия дуел със сърбина, ФедЕкспрес е изключително директен.

Новак Джокович не е Рафаел Надал на клей. Говоря за резултатите, които Надал постигна на тази настилка през последното десетилетие. Джокович, за мен, изглежда като момчето, което достигна до полуфиналите на „Ролан Гарос” през 2011-та без да загуби двубой! Определено е много впечатляващо представянето през тази година, той спечели много двубои и много титли.

Готов съм за финала, готов съм да играя при всякакви условия. Срещу Бердих играх през деня, срещу Вавринка през вечерта. В неделя времето трябва да е горещо, но не знам дали това ще помогне на някой от нас”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини