Матадора е на финал



09-05-2015 18:01 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Рафаел Надал
е първият финалист на „Мастърс 1000” турнира на клей в Мадрид. Поставеният под №3 испанец се наложи със 7:6 (3), 6:1 над силно играещия чех Томаш Бердих в двубой, който продължи час и 43 минути.

Срещата се проведе при изключително горещо време, като температурата на въздуха на моменти достигаше до 35 градуса. За Рафа и Томаш това беше 23-ти сблъсък, в който испанецът постигна 19-ти успех.

По-късно тази вечер ще бъде определен съперникът на Надал в неделния финал. Това ще бъде победителят от двубоя Кей Нишикори – Анди Мъри. Любопитното е, че ако японецът победи, то за втора поредна година той ще срещне Надал на финала в Мадрид.

Двубоят започна изключително равностойно, като в първия сет пробиви нямаше. Рафа Надал стигна до няколко брейк-бола, но в тези моменти началният удар на Бердих работеше отлично и чехът не допускаше пробив. Така логично се стигна до тайбрек, в който местният любимец се наложи със 7:3 точки и поведе в резултата.

Рафа започна силно втората част и успя да пробие за първи път в четвъртия гейм, повеждайки с 3:1. До края на мача чехът рухна и сякаш осъзна, че минутките му в турнира вече са преброени. В крайна сметка – 7:6 (3), 6:1 и Рафа Надал е на победа от титла №5 в Мадрид. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини