Григор Димитров отстъпи на Рафаел Надал



08-05-2015 18:14 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Десетият поставен в схемата на турнира в Мадрид от сериите "Мастърс 1000" Григор Димитров отпаднана на четвъртфиналите. Той отстъпи срещу шампиона от последните две издания и №3 в схемата Рафаел Надал с 3:6, 4:6

Мачът се игра пред около 9500 зрители на централния корт "Маноло Сантана", от които 250 бяха българи. На трибуните бяха и редица звезди като футболистите на Реал Кристиано Роналдо и Лука Модрич и на Атлетико Антоан Гризман.

Рафа нанесе първи удар, като проби за 2:1, след като и в първия гейм имаше три възможности. Отговорът на Спортист №1 на България беше светкавичен: рибрейк на нула. За съжаление в петия гейм отново деветкратният победител на "Ролан Гарос" проби след топка в аут на Гришо и след това успя да затвърди за 4:2, въпреки че Димитров водеше с 40:15. При 3:5 хасковлията сервираше за оставане в сета. Той спаси два мачбола на Надал, но при третия изпрати топката от форхенд от центъра на корта в мрежата и така испанецът спечели частта след 44 минути.

Вторият сет започна със спечелени сервис геймове от Рафа и Гришо. В третия българинът проби, след като матира Матадора с къс диагонал. После успя да затвърди за 3:1, като му се наложи да спасява точка за рибрейк. В шестия гейм все пак Рафа върна пробива. След сбъркан форхенд при първата точка в следващия Димитров яростно счупи ракетата си в настилката, за което получи и доза освирквания. В деветия гейм първата ни ракета стигна до точка за пробив, която щеше да бъде и скрит сетбола. Той обаче пресили слайса си и топката излезе в аут, а после Надал взе подаването си и поведе с 5:4. В следващия гейм Григор спаси един мачбол, но при втория изпрати топката от форхенд далече от полето и всичко свърши.

Така Димитров загуби и шестия си двубой срещу Надал. Той направи 19 печеливши удари срещу два пъти повече непредизвикани грешки. За българина е позитивно, че за първи път стигна четвъртфиналите в Мадрид.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини