Каратанчева загуби от Храдецка



27-04-2015 12:21 | Любомир Тодоров

Седмата поставена Сесил Каратанчева загуби във финалния трети кръг на квалификациите за турнира на клей в Прага от категория "интернешънъл". Софиянката отстъпи на водачката в схемата Луцие Храдецка с 4:6, 4:6 след 1 час и 24 минути игра.

Сесил започна устремно и наниза два аса в първия гейм, но й се наложи да спаси точка за пробив, преди да спечели подаването си. След това чехкинята се изхитри да направи 4 двойни грешки, но спаси двата брейк пойнта на съперничката и изравни за 1:1. Българката обаче проби за 3:1 и после затвърди с гейм на нула. Каратанчева започна лошо седмия гейм, като направи две поредни двойни грешки. После изравни, но в крайна сметка позволи на Храдецка да върне брейка, а после и да изравни при 4:4. Чехкинята продължи серията си с нов пробив, а после затвори сета при свое подаване след 37 минути игра.

Софиянката взе подаването си на старта на следващата част и прекъсна негативната серия от пет загубени гейма. 29-годишната пражанка обаче проби Каратанчева за 2:1. Веднага след това Сесил беше близо до връщането му, но не успя.В шестия гейм втората ни ракета обаче съумя да пробие и резултатът стана 3:3. В следащия обаче Храдецка стигна до две точки за нов брейк след осмата двойна грешка на съперничката и успя при втората. При 3:5 Каратанчева сервираше за оставане в мача, но направи нови две двойни грешки (общо 11 в срещата). Тя отрази два мачбола на 74-ата в света чехкиня и спечели сервис гейма си, благодарение и на ас №3. След това на основната линия застана Храдецка. В заключителната игра Сесил спаси още четири мачпойнта, но при седмия капитулира.

 

Втората ни ракета си осигури 14 точки за световната ранглиста, където е №107 сега, както и 1005 долара от наградния фонд. Каратанчева има хипотетичен шанс все пак да влезе в основната схема, както стана в Акапулко през февруари, където достигна полуфинал.

 

Тогава тя загуби точно от Храдецка в последния кръг на квалификациите, но продължи като "щастлива губеща" на мястото на отказалата се в последния момент Ирина-Камелия Бегу.

 

Луцие Храдецка е сред потенциалните съпернички на Цветана Пиронкова в Прага. Другата преодоляла квалификациите за момента е хърватката Ана Конюх, която е 93-а в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини