Каратанчева на финал в квалификациите



26-04-2015 13:57 | Любомир Тодоров

Седмата поставена в схемата на квалификациите Сесил Каратанчева записа победа във втория кръг на турнира на клей в Прага он категория "интернешънъл". Тя се наложи над Ейжа Мухамад от Съединените щати в среща, изпълнена с обрати, със 7:6(5), 6:7(7), 6:1 след 2 часа и 35 минути игра.

В заключителния трети кръг на пресявките тя се изправя срещу водачката в тях Луцие Храдецка от Чехия.

Двубоят започна с пробив за 24-годишната калифорнийка при петата й възможност, който тя затвърди за 2:0. За съжаление Каратанчева допусна и втори брейк. Сесил прекъсна серията на Мухамад от 16 (!) поредни спечелени гейма при 1:4. Веднага след това софиянката стигна до първите си точки за пробив и успя да върне единия брейк срещу 266-ата в световната ранглиста американка. Но последва нов в актива на Мухамад, която при 5:2 сервираше за спечелване на частта. 25-годишната Каратанчева не се притесни особено и постигна пробив на 15, след което тя трябваше да подава за оставане в първия сет. Сесил се справи и с тази задача и отново американката застана на крайната линия във втори опит да затвори частта. Но отново българката поведе с 40:15 и изравни за 5:5 при първата възможност.

Но Мухамад събра сили и проби, за да сервира за трети път за сета. В 12-ия гейм Каратанчева показа хладнокръвие и характер и отрази два сетбола, преди да направи рибрейк и да стигне до тайбрек. В него Сесил водеше с 4:2 точки при размяната на полетата. Тя стигна до 6:3 и реализира третия си сетбол, за да спечели частта след 57 минути игра.

Вторият сет започна с гейм, продължил над 10 минути, в който втората ни ракета имаше шанс за пробив, но американката успя да спечели подаването си, а след това стигна и до 2:0. Каратанчева по сценария от предишната част върна брейка за 2:3 и след това изравни резултата. Сесил продължи серията си. При 5:3 и сервис на Мухамад тя поведе с 40:0, но пропиля трите мачбола. В следвищия гейм софиянката вече сервираше за място в третия кръг на квалификациите. Въпреки, че имаше нови две точки за победа, тя допусна да Бъде пробита за 5:5. В 12-ия гейм Каратанчева подаваше за стигане до втори тайбрек и го направи с гейм на нула.

В тайбрека смяната на половините дойде при 3:3. При 6:5 Сесил стигна до шести мачбол, но отново не успя. После пропиля още един и в крайна сметка загуби частта.

Каратанчева започна устремно заключителния сет и набързо поведе с 4:0. След това Мухамад върна единия пробив, но това беше всичко. Сесил спечели следващите два гейма, а с това и двубоя при общо деветия си мачбол

Втората ни ракета си осигури 14 точки за световната ранглиста, където е №109 сега, както и 1005 долара от наградния фонд.

Каратанчева ще играе със 73-ата в света Храдецка за влизане в основната схема утре. Двете се срещнаха в последния кръг на квалификациите и в Акапулко. Тогава чехкинята спечели с 6:3, 6:3, но после Сесил стигна до полуфиналите в Мексико като "щастлива губеща".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини