Финал преди финала



17-04-2015 18:25 | Станко Димов

Големият сблъсък е факт! Световният №1 Новак Джокович и Рафаел Надал ще се изправят един срещу друг на полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Дуелът между двамата големи стана факт, след като Матадора спечели с 6:4, 5:7, 6:2 испанския мач с Давид Ферер. Така в събота Рафа и Ноле ще излязат на корта един срещу друг за 43-ти път, като испанецът води с 23:19 победи.

Любопитното е, че двамата не са се срещали близо година. За последно те играха на финала на „Ролан Гарос”, когато Краля на клея се поздрави с успех с 3:1 сета.

Както се очакваше, двубоят на Надал с Ферер започна с продължителни разигравания и почти във всеки гейм се стигаше до равенство. Във важните моменти обаче Рафа Надал успяваше да вземе превес и това си каза думата.

8-кратният шампион в турнира поведе с 5:2, като при този резултат сервираше за сета. Ферер обаче не се предаде и успя да върне един от пробивите, след което взе подаването си за 4:5. Когато сервира за сета за втори път обаче Надал не сгреши – 6:4 след 52 минути страхотен тенис.

Вторият сет започна катастрофално за Ферер, който още в първия си сервис-гейм допусна 2 последователни двойни грешки, които му костваха пробив. Малко след това Рафа проби за втори път и поведе с 3:0.

Ферер успя да върне единия пробив за 3:1, а при 5:4, когато Надал сервираше за мача, Ферер успя да върне и втория пробив – 5:5. Последва серия на втората ракета на Испания и сетът отиде в негова полза – 7:5.

Така двубоят навлезе в решителна трета част, където отново Рафа проби рано, след което затвърди за 2:0. Малко по-късно Рафа проби и за 5:2, след което вече нямаше проблем да приключи двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини