Австриец даде само гейм на Гулбис на старта в Монте Карло



13-04-2015 16:15 | Станко Димов

За седми път от началото на сезона Ърнест Гулбис записа загуба в първия си мач в турнир. Латвиецът отстъпи с 1:6, 0:6 пред Андреас Хайдер-Маурер в двубой от първи кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Това беше първи турнир на Гулбис под ръководството на Томас Енквист, с когото латвиецът работи отскоро.

„Тренирах много добре. Това, което ми липсва в момента е увереността. През цялата седмица бях в отлично настроение по време на тренировките. Всяка промяна носи позитиви. С Томас имахме една ползотворна седмица на корта. Той ми даде тласък. Притисна ме до краен предел. Всичко беше великолепно, с изключение на последния един час на корта, в който загубих.”, коментира Гулбис.

28-годишният Хайдер-Маурер в момента заема рекордното за него 52-ро място в ранглистата на АТР. Миналата седмица австриецът достигна до четвъртфиналите на турнира в Казабланка (загуби от Джумур). Във втори кръг в Монте Карло той ще премери сили с Бърнард Томич. Това ще бъде първият им сблъсък от близо 3 години насам („Ролан Гарос” 2012), когато австралиецът взе крайния успех. 

Квалификантът от Франция Беноа Пер постигна третата си победа от началото на сезона, след като се наложи с 6:3, 7:6 (3) над Денис Кудла (САЩ) за час и 35 минути.

Победа записа и Александър Долгополов, който се справи със 7:5, 5:7, 6:2 над Борна Чорич след повече от два часа игра. Украинецът, който преди 2 седмици достигна до IV кръг в Маями (загуби от Джокович), постигна своята победа №11 от началото на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини