Федерер се чувства „отпочинал и готов” за сезона на клей



13-04-2015 15:22 | Станко Димов

Турнирът в Монте Карло е един от двата „Мастърс 1000”, които Роджър Федерер не е печелил никога. Световният №12 пристигна в Княжеството с надеждата, че неговото 12-то участие в надпреварата ще му донесе късмет и той ще успее да вдигне един от малкото трофеи, които липсват във витрината му.

Федерер е 4-кратен финалист в турнира. За последно той игра в двубоя за трофея преди 12 месеца, когато бе победен от Стан Вавринка.

„Беше равностоен мач и аз бях близо”, коментира Федерер. „Не помня, дали ме деляха две, три или четири точки от победата. Чувствах, че имам своите шансове, но също така усещах, че Стан започва да играе все по-добре. Радвах се много за него”, каза 33-годишният тенисист.

„Харесва ми фактът, че играх добре през целия турнир, дори и на финала. В третия сет може би умората ме застигна, а и беше ужасен студ. Определено не се чувствах в най-доброто си състояние, но все още бях в състояние да играя добре. Стан заслужаваше победата. Аз имах своя шанс във втория сет, но не се възползвах от него”.

Федерер, който има 23 титли от „Мастърс 1000” турнири е категоричен, че е готов да атакува надпреварите на клей в Европа. По-рано през сезона Федерер спечели титлата в Дубай и игра финал в Индиън Уелс.

„Чувствам се добре относно формата и физическото си състояние. Работих доста за това през последните седмици. Дойдох в Монте Карло още в четвъртък и тренирах на централния корт. Това е нещо, което в предишни години не съм имал възможност да правя. Мисля, че направих една добра подготовка за сезона на клей”, категоричен е Федерер.

Швейцарецът ще стартира в Монте Карло с двубой срещу Жереми Шарди или Диего Шварцман. Той ги познава достатъчно добре и двамата, след като отстъпи пред Шарди миналата година в Рим, а преди няколко седмици победи Шварцман в Индиън Уелс.

„Монте Карло е първият турнир след 7 или повече месеци игра на твърди кортове. Жребият винаги е труден, особено на ниво Мастърс 1000”, призна Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини