Мъри: В неделя видяхте защо Новак е №1 в света



06-04-2015 16:11 | Tennis24.bg

В неделя вечер Анди Мъри се изправи срещу Новак Джокович с надеждата, че ще сложи край на негативната серия не само срещу сърбина, но и срещу състезатели от Голямата четворка като цяло. Преди финала в Маями, шотландецът се намираше в серия от 6 последователни поражение от Ноле, както и 11 последователни от съперници от Голямата четворка. Мъри обаче не успя да спре негативната серия и след близо 3 часа битка отстъпи с 6:7 (3), 6:4, 0:6.

„Този път имаше много повече позитиви за мен, в сравнение с двубоя ни (с Джокович) в Индуън Уелс. Усещах, че правя много неща по-добре. Направих двубоя много по-труден за него. Не знам какви мисли той, но според мен аз успях да го затрудня много повече във физическо отношение. Усещах, че ударите ми се получават по-добре (в сравнение с Индиън Уелс). Тактически мисля, че се справих много добре със задачата си. Като цяло играх на ниво”, коментира Мъри.

Мъри, който изкарва голяма част от годината тренирайки именно на кортовете в Маями сподели, че ще продължи да работи здраво, докато намери начин да се справи с „дилемата Джокович”.

„Не знам защо така се получава и къде е проблемът”, сподели британецът относно серията от последователни загуби от Голямата четворка. „Мога да кажа, че тренирам също както в най-добрите си дни. Ще се опитам да дам още малко от себе си, ако това е възможно. Наясно съм, че във физическо отношение Новак е подготвен изключително добре. Понякога, при тези условия на игра с висока влажност на въздуха, той се измъчва. Мисля, че този път той се справи безупречно на корта и заслужи победата.

„Той сервираше добре, бягаше много и покриваше целия корт. Физически той е в измуителна форма. Удряше топката от всякъде, определено той показа по-добър тенис. Точно заради това той е №1 в света в момента. Усещах, че мога да се конкурирам с него, но за жалост не бях достатъчно добър за него”.
Въпреки поражението в неделя, в понеделник Анди Мъри се завърна в Топ 3 на ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини