Анди Мъри счупи рекорд на Великобритания



20-03-2015 11:37 | Станко Димов

Анди Мъри подобри още един рекорд на Великобритания. В четвъртък вечер шотландецът записа 10-ата си поредна победа над Фелисиано Лопес и се класира за полуфиналите в Индиън Уелс. Това беше и победа №497 за Мъри, с което той надмина досегашния лидер на Великобритания Тим Хенман (496). Освен това Мъри вече е само на 3 победи от това да стане 46-ият състезател с 500 и повече спечелени двубои в тура.

„Мисля, че изиграх добър двубой. Всеки път, когато той излизаше на мрежата, аз имах решение. Направих много минаващи удари, което също беше ключов фактор за победата. Когато се надигравахме от основната линия също чувствах, че мога да диктувам голяма част от тези разигравания”, коментира Мъри след двубоя.

„Той игра страхотно днес”, каза от своя страна испанецът Лопес, който в четвърти кръг надви Кей Нишикори. „Почти не пропусна топка. Беше много солиден и постоянен в изявите си. Аз трябваше да направя нещо допълнително, за да спечеля точки”, каза още левичарят.

На полуфиналите Мъри ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович, който достигна до тази фаза без игра, след като съперникът му на четвъртфиналите Бърнард Томич не излезе на корта заради травма. За шотландеца това ще бъде 21-во участие на полуфинал в турнир от „Мастърс 1000” сериите, както и първо на това ниво след Маями 2013, когато той спечели трофея.

За Ноле и Мъри това ще бъде първа среща след финала на Australian Open в началото на сезона. Любопитното е, че последната победа на Мъри над Джокович е от преди близо 2 години – на финала на Уимбълдън 2013.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини