Анди Мъри стигна лесно до полуфинал (+ВИДЕО)



20-03-2015 07:19 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен Анди Мъри си осигури среща със световния номер едно Новак Джокович на полуфиналите на турнира от категория "Мастърс 1000" в Индиън Уелс.

Той се справи доста лесно с испанския левичар Фелисиано Лопес с 6:3, 6:4. Шотландецът доминираше в мача, подпомогнат и от проблемите с началния удар на съперника. Мъри стигна до 13 точки за пробив в срещата и реализира три - една в първия сет и две във втория. От своя страна №12 в схемата Лопес постигна само един брейк - при 2:5 във втората част, когато Анди сервираше за победата.

Това беше и победа №497 в турнири на АТР за олимпийския шампион. Така той стана британският тенисист с най-много спечелени срещи в Откритата ера, която стартира през 1968 г., като задмина Тим Хенман, който има 496. Още в Маями тенисистът от Дънблейн може да стигне и до 500-тната си победа, което би го направило 46-ия с подобно постижение.

Следващият съперник на Мъри е защитаващият титлата си Новак Джокович, който се класира без игра, заради отказа на Бърнард Томич поради травма. Двамата ще се срещнат за 25-и път. До момента сърбинът води с 16-8 победи. Ноле спечели последните пет срещи (всичките на хард) като най-пресни са спомените от финала на Откритото първенство на Австралия през януари, когато 27-годишният белградчанин се наложи със 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

Анди победи световния номер едно за последен път на финала на "Уимбълдън" през 2013 година - 6:4, 7:5, 6:4.

"От миналата година нашите двубои са много равностойни, - коментира Мъри. - Миналият сезон беше труден за мен, особено първите 6-7 месеца. Но той (Джокович) е топиграч, особено на тази настилка. Играл е страхотно добре тук в миналото. Освен това ще бъде свеж за полуфинала, така че ще ми бъде трудно. Чувствам, че играя добре тази седмица и ако запазя това равнище за дълъг период и в събота, ще имам шанс".

Тази вечер са другите два четвъртфинала в Индиън Уелс Гардънс. Двойките са Роджър Федерер - Томаш Бердих и Рафаел Надал - Милош Раонич.

 

Най-интересното от двубоя Анди Мъри - Фелисиано Лопес

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини