Грозданов и Кушев вървят към финала на държавното в зала



06-02-2015 17:36 | Любомир Тодоров

Илия Кушев продължава успешно защитата на титлата си на държавното първенство по тенис за мъже в зала, което се провежда в столичната зала „София“ и е с награден фонд 3000 лева. Състезателят на Левски, който е на 34 години, използва големия си опит и успя да спечели изключително оспорвания четвъртфинал срещу втория поставен Петър Трендафилов с 6:7(8), 7:6(7), 6:3.

 

За място на финала Кушев ще спори срещу Марсел Радев (Черно море-Елит), който също трябваше да прави обрат, за да достигне до тази фаза на турнира, надигравайки с 6:7(2), 6:0, 6:0 Любомир Лещански.

 

Водачът в схемата Тихомир Грозданов също беше замесен в интригуващ двубой, като негов опонент бе Цветан Михов. И двамата показаха отличен тенис, но победата беше за национала от Варна, който се наложи със 7:6(9), 6:2.

 

Негов съперник на полуфинала ще бъде преминалият през квалификации тийнейджър Габриел Донев (АТП-Сливен), който продължи с великолепните си игри и днес, надделявайки над Васил Шандаров с 6:2, 4:6, 7:6(5).

 

Полуфиналите започват утре в 10:00 часа, а след тях ще се изиграе и финалът на двойки, до който достигнаха Тихомир Грозданов/Цветан Михов и братята Андреас и Тони Нейкови. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини