Пиронкова: Яд ме е, но ще се опитам да извлека позитиви



05-02-2015 16:07 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

Цветана Пиронкова отстъпи драматично с 1:2 сета (3:6, 6:2, 5:7) пред бившата №1 в света Виктория Азаренка във втория двубой на единично от дуела между България и Беларус. Загубата на Цвети означава и загуба за тима ни, тъй като по-рано днес, в първия мач на сингъл, поражение допусна и Елица Костова. Пиронкова изигра невероятен двубой срещу двукратната шампионка от Australian Open и има за какво да съжалява, тъй като в решителния трети сет пропиля аванс от 3:0 гейма, в това число 2 пробива. Ето какво каза най-добрата ни тенисистка след последната точка в мача:

Цвети, коментарът ти за мача. Малко ли не достигна до победиш Азаренка, или малкото е много?
Да, може да се каже, че малко не е достигнало. Имаше доста решаващи точки в третия сет, които за съжаление не успях да взема и това по някакъв начин на нея и помогна да се съвземе. Като цяло смятам, че направих добър мач, наистина, но доста ме е яд, че загубих.

Няма как да не е яд, след като поведе с 3:0 и то с два пробива в третия сет. В началото на мача изглеждаше така, сякаш Азаренка има сериозно предимство. Ти обаче успя да се съвземеш на свой ред...
Да, но честно казано аз не ги разглеждам така нещата. Тенис мачът си е тенис мач, не го деля на първи или втори сет. Просто успях да намеря ритъма си, да разгадая къде са и по-силните и по-слабите места и да наглася играта си. Действително във втората част заиграх по-добре. В същото време мисля, че и тя направи силен мач, радвам се, че ви е харесал (усмихва се), поне това, ако не друго.

Имаше проблем с дясното бедро...
Да, аз този проблем си го имам от известно време и това се приповтаря, когато изиграя повече мачове един след друг. Сега ще се опитам да се възстановя, ще направим (с екипа) всичко възможно.

Смяташ ли, че можеш да наредиш този мач сред най-добрите за теб в последно време?
Определено добър мач беше, но как да го наредя сред най-добрите, след като не съм го спечелила? Малко е глупаво. Ще си изкарам позитивите от този мач, все пак трябва да гледаме по-позитивно. Има какво да науча от мача, така че всичко е наред.

Болката в бедрото ще ти позволи ли да играеш утре?
Трябва да видя от тук нататък как ще се развият нещата. Знаете, че когато тече мачът има адреналин, не мога да преценя точно каква е ситуацията. Но както казах – ще направя всичко възможно да се възстановя максимално.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини