Азаренка надхитри Пиронкова в страхотен мач (+СНИМКИ)



05-02-2015 15:17 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

Бившата №1 в света Виктория Азаренка и първата ракета на България Цветана Пиронкова направиха страхотен двубой, който напълно заслужено обра овациите на публиката в Будапеща. За жалост след последната точка победоносно ръце вдигна Азаренка, която се наложи с 6:3, 2:6, 7:5. Така Беларус поведе с 2-0 и си осигури победата в мача от група "С" на първа група на Евро-африканската зона на "Фед Къп".

Цвети Пиронкова обаче заслужава похвали, защото не само успя да се съвземе след загубения първи сет, но в решителната трета част дори имаше преднина от 3:0 гейма с два пробива! В крайна сметка обаче Азаренка демонстрира шампионски характер и успя да измъкне двубоя с решителен пробив в 12-ия гейм.

Иначе началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобна драматична развръзка. Азаренка стартира на изключително ниво и за около четвърт час успя да поведе с 4:0 гейма. Цвети върна един от пробивите, а малко след това дори осъществи втори за 3:5. Последната дума обаче бе за Вика – 6:3.

В паузата между сетовете Пиронкова поиска медицинска помощ, тъй като имаше проблеми с травма в дясното бедро. Въпреки болежките обаче Цвети стисна зъби и не само излезе на корта, но и заигра страхотно. Сетът започна с три последователни пробива, а Цвети първа съумя да съхрани подаването си за 3:1. Малко по-късно Цвети осъществи пробив за 5:2, след което с лекота изравни резултата в сетовете – 3:6, 6:2.

Силната серия     на Пиронкова от края на втория сет се пренесе и в началото на третия. Пловдивчанката започна отлично и поведе с 3:0 гейма, при това след два осъществени пробива. Вика Азаренка успя да върне единия брейк за 3:1, а вторият бе възстановен в осмия гейм за 4:4. В заключителните минутки Азаренка значително вдигна нивото си и с пробив в 12-ия гейм спечели мача.

„Играх добре и имах шанс да спечеля. Съжалявам, че в края не издържах. Не знам дали това е един от най-добрите ми двубои, защото от една страна играх добре, но от друга загубих мача. Надявам се да се възстановя за утре”, каза след срещата Пиронкова.

Благодарение на победата на Азаренка, отборът на Беларус спечели дуела с България, тъй като по-рано днес Олга Говорцова надви с 2:0 сета Елица Костова. Така срещата на двойки е с по-скоро протоколен характер.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини