Багдатис спаси мачбол и отстрани водача Карлович



05-02-2015 07:06 | Любомир Тодоров

Непоставеният Маркос Багдатис от Кипър се класира на четвъртфиналите на тенис турнира PBZ Zagreb Indoors от категория "АТР 250". Той отстрани водача в схемата в хърватската столица Иво Карлович след 3:6, 7:6(6), 7:6(7) в двучасов двубой на бивши шампиони от състезанието.

 

Багдатис спаси мачбол на 211-сантиметровия Д-р Иво при 6:7 точки в третия сет, преди да успее да измъкне победата. Хърватският великан завърши с 26 аса и направи единствения пробив в мача в първата част, но Маркос успя да измъкне двата тайбрека, за да спечели.

 

"Когато играеш срещу Иво няма разигравания, така че нямаш време да се умориш. Трябва да си експлозивен, но ми трябваше един сет, за да се настроя. Щастлив съм от мисленето ми на корта. Промених мястото, където посрещах сервисите му и това беше ключът към успеха", разкри 67-ият в света Багдатис, който взе титлата в Загреб през 2007 година. Той е подкрепян от трибуните от съпругата си Каролина Шпрем и дъщеря им Захара.

 

На четвъртфинал го очаква шампионът от 2012 година Михаил Южни. Руснакът, който е №6 в схемата, победи Серхий Стаховски от Украйна с 6:2, 6:1. Южни спечели срещу този съперник и по пътя към титлата преди 3 години.

 

Продължава и осмият поставен Марсел Гранойерс от Испания, който отстрани австрийския левичар Юрген Мелцер с 6:2, 7:6(3).

 

Вторият в схемата Адриан Манарино от Франция научи първия си съперник. На осминафинал днес той излиза срещу Игор Сейслинг от Холандия, който победи канадеца Франк Данчевич с 6:4, 7:5.

 

На турнира в Загреб има и българско участие, макар и не на корта. Тур мениджър на състезанието е Миро Братоев, който е най-високопоставеният ни сънародник в АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини