Новак Джокович - Анди Мъри (сет по сет)



01-02-2015 12:04 | Станко Димов

Новак Джокович - Анди Мъри, финал на Australian Open 2015. Коментар на двубоя сет по сет:

ПЪРВИ СЕТ:

Първият сет предложи невероятна драма и жестока битка. Първият, който стигна до точки за пробив бе Анди Мъри, който при 1:1 гейма поведе с 40:0 при подаване на Джокович. Световният №1 обаче отговори със серия от 5 последователни точки, с които съхрани гейма си. Това оказа влияние и в ответния гейм Джокович на свой ред стигна до точки за пробив и се справи с разколебания Мъри – 3:1. Ноле с лекота затвърди за 4:1 и в този момент изглеждата така, сякаш сърбинът ще спечели лесно сета. След два размени пробива се стигна до 5:3 и сервис за Джокович. Сервирайки за сета обаче Ноле допусна пробив, а в този момент се оплака и от болки в палеца на дясната ръка. В крайна сметка след точно 60 минутки игра резултатът стана 6:6 гейма – тайбрек! В допълнителния гейм, при 5:5 Мъри сгреши едно воле до мрежата и даде сетбол на Джокович, който бе реализиран – 7:5 точки в тайбрека и преднина с 1:0 сета след 72 минути игра!

ВТОРИ СЕТ:

Втората част на мача бе още по-непредвидима от първата. С ранен пробив Анди Мъри поведе с 2:0, но отговорът на Джокович бе потресаващ – 4 поредни гейма и преднина 4:2 за световния №1, който в този момент бе само на 2 гейма от това да води с 2:0 сета.
Мъри обаче не се сломи духом и успя да навакса изоставането и отново да поведе в резултата 5:4. В този момент Ноле сервира за изравняване на резултата и поведе с 40:0, британецът обаче успя не само да стигне до равенство, но дори получи и сетбол, който не успя да реализира. В следващия гейм, при 5:5, Джокович на свой ред се добра до две точки за пробив, които се явяваха като скрити сетболи. И той обаче не получи успех. В крайна сметка гледахме втори тайбрек, в който Мъри поведе с 6:2, след което затвори за 7:4.

ТРЕТИ СЕТ:

Подобна на втората част, третият сет започна с пробив на Мъри, който след това с лекота затвърди за преднина 2:0. Сценарият обаче се повтори и Джокович успя да върне пробива в четвъртия гейм, за да изравни резултата – 2:2. До голяма степен ключов за изхода на сета оказа 7-ият гейм, в който Мъри отново бе близо до пробив. Той получи брейк-бол, но не успя да го реализира. В ответния гейм Джокович на свой ред стигна до точки за пробив, успя при втората възможност и поведе с 5:3. Когато сервира за сета Ноле не трепна и гейм на 15 затвори третата част. Така след 3 часа и 15 минути игра, световният №1 е на сет от 5-та титла от Australian Open.


ЧЕТВЪРТИ СЕТ:

Силната игра на Ноле от края на третия сет се пренесе изцяло и в началото на четвъртия. Сърбинът не само започна с пробив, но в третия гейм успя да осъществи втори такъв, след което да затвърди за изразителното 4:0. Някъде тук Анди Мъри явно осъзна, че е загубил всякакви шансове, а освен това езика на тялото му говореше, че е значително по-уморен физически от световния №1. От своя страна, предчувствайки рекордната 5-та титла от Мелбърн, Джокович показа страхотно ниво и напълно заслужи успеха. Последва трети пробив за преднина 5:0, а секунди след това „лешник” – 6:0.

Честито на новия шампион!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини