Джокович: Очаквам с Анди да направим зрелищен финал



31-01-2015 19:13 | Станко Димов

Новак Джокович е на една победа от 5-та титла от Australian Open. Световният №1 се класира за финала, след като в петък надви с 3:2 сета първенеца от миналата година Стан Вавринка.

„Мога да кажа, че съм доволен. Разбира се, че ще съм щастлив, че отново съм на финал. Горд съм от характера, който показах (срещу Вавринка). Трябва да призная обаче, че не играх на нивото, на което исках”, коментира Джокович след полуфиналния двубой.

В неделя Джокович ще се изправи срещу Анди Мъри в 15-ото си участие на финал в турнир от Големия шлем.

„С Анди играем един срещу друг, откакто бяхме на 12 години. Познаваме се от доста време. Приятно е, че ще се изправим един срещу друг на още един финал в Шлема. Играли сме доста заедно и се надявам, че в неделя ще направим един страхотен финал”, каза сърбинът.

С успеха си в петък Джокович вече има 49 победи в Мелбърн, като по този показател изостава единствено от Роджър Федерер (75-12) и Стефан Едберг (56-10), които единствени имат повече победи на твърди кортове в турнири от Шлема в Откритата ера. 

Ноле се намира в серия от 9 последователни победи над състезатели от Топ 10. Последната му загуба от член на елита бе в Шанхай, когато бе пречупен от Роджър Федерер.

В неделя Джокович ще играе своя 5-ти финал на Australian Open, като по този начин се изравнява с Роджър Федерер и Стефан Едберг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини